+31 71 5121365info@lemun.org

Dagelijks bestuur gezocht

Home / Dagelijks bestuur gezocht

Wil jij een internationale conferentie met honderden deelnemers organiseren? Ga dan in het Dagelijks Bestuur van LEMUN 2024! 
Als onderdeel van het Dagelijks Bestuur zit je in het kernteam dat LEMUN organiseert. Je helpt en ondersteunt elkaar en voert een groot deel van de taken uit. Verder help je ook je partners in het Algemeen Bestuur, dat later in het jaar bijeen komt.

Stuur uiterlijk vrijdag 9 Februari een motivatiebrief naar sg@lemun.org met maximaal 300 woorden over waarom jij in het Dagelijks Bestuur wilt komen of waarom een bepaalde functie bij jou past. Deze brief mag in het Engels of in het Nederlands.

De werving van het Algemeen Bestuur is nog niet begonnen, maar je kunt je interesse natuurlijk wel al melden.

Voor vragen over functies kan je ook altijd mailen. Je kunt ook appen naar 06-42683996.

PS. Je kunt je NIET meer aanmelden voor Secretary-General.

Secretary-General

Jij staat aan het hoofd van een conferentie waar honderden mensen aan meedoen en bijna honderd man aan meehelpen. Je bent de voorzitter van het leerlingenbestuur, het aanspreekpunt van de Student Officers (voorzitters van het debat). Je coördineert, onder begeleiding van de MUN Directors, de gehele conferentie.

Dit betekent bijvoorbeeld dat je de vergaderingen van het leerlingenbestuur voorzit en met de MUN Directors kijkt naar wat er binnenkort moet gaan gebeuren en wie dat moet gaan doen. Je houdt overzicht van alle bezigheden en hebt inspraak bij de selectie van de rest van het DB. Ook ben je het gezicht van de conferentie in binnen- en buitenland.

Deze functie is zowel in de voorbereiding als tijdens de conferentie zwaar, dus goede cijfers en wat MUN-ervaring zijn nuttig, maar niet vereist. Deze functie is heel leerzaam en helpt jou in je verdere carrière.

Financial Manager

Hoeveel middelbare scholieren krijgen de kans om verantwoordelijk te zijn voor een begroting met ruim €10.000,-? Niet veel, maar jij wel. Als Financial Manager leer je hoe je begrotingen opstelt, betalingen regelt en hou je oog op de LEMUN-kas en zoek je naar mogelijkheden. Jij zorgt ervoor dat iedereen betaalt en dat niemand teveel uitgeeft. Je werkt samen met de Sponsoring Manager (AB functie) om voor het geld van LEMUN te zorgen. Je wordt beter in het lezen van en werken aan budgetten, begrotingen en rekeningen en leert hoe het is om ergens voor verantwoordelijk te zijn. Natuurlijk word je hierin begeleid door de MUN Directors en je medebestuursleden.

Head of Internal Affairs (1x Athena, 1x Socrates)

Vind jij het leuk om mensen ergens enthousiast over te maken? Help jij graag medeleerlingen? Als Head of Internal Affairs zorg jij ervoor dat leerlingen van jouw locatie mee willen doen aan LEMUN en help je ze met de voorbereidingen. Je bent daarmee het aanspreekpunt voor alle “internal delegates” en je moet je daarom benaderbaar kunnen opstellen. Ook zorg je ervoor dat de internal delegates geholpen worden met hun voorbereidingen en geef je zelf (een deel van) die voorbereidingsmeetings.

Hiervoor werk je heel nauw samen met de Head of Internal Affairs van de andere locatie, de rest van het bestuur, de MUN Directors en met mensen die (een deel van) de meetings kunnen geven. Als Head of Internal Affairs word je snel beter in het coachen en begeleiden van andere mensen, in leidinggeven en je presenteren en leer je hoe je plannen van aanpak moet opstellen en uitvoeren.

Head of External Affairs

Wil jij later misschien ambassadeur worden? Begin dan vast als Head of External Affairs! Als Head of External Affairs ben je verantwoordelijk voor al het contact met andere scholen uit binnen- en buitenland. Je kan je dus professioneel opstellen en goed Engels schrijven. Je werft scholen, schrijft nieuwsbrieven en beantwoord vragen. Ook ben je gastheer/vrouw tijdens de conferentie en zorg je ervoor dat alles is geregeld voor de aankomst van onze (buitenlandse) gasten. Je leert goed contact zoeken met een professionele toon, overzicht houden van wie wat wil en nog nodig heeft en hoe je contacten kan onderhouden. Natuurlijk werk je intensief samen met de rest van het bestuur en krijg je hulp en adviezen van de MUN Directors.

Conference Manager

Jij bent een echte regelaar die graag overzicht houdt en ook gewoon praktisch bezig wilt zijn. Leuk al die ambitieuze plannen, maar hoe gaan we dat nou echt doen? Als Conference Manager zorg jij ervoor dat alles op zijn plek komt staan en alles op tijd gebeurt. Je bent verantwoordelijk voor het maken van een draaiboek en bepaalt dus wie wanneer waar moet zijn om wat te doen. Op de conferentie zelf ben jij een wandelend encyclopedie die weet wat er moet gebeuren en toezicht houdt. Je werkt nou samen met de rest van het Bestuur en de MUN Directors om te kijken wat er geregeld moet worden en houdt oog op de praktische uitvoering van alle plannen. Conference Managers leren om goed te plannen en goed overzichten te maken over een grote conferentie.

Secretary and Communications Manager

Ben jij goed in overzicht houden? Overweeg dan om secretary te worden. Als secretary kijk je met iedereen mee en spring je bij waar nodig is en kan je ook zelf (deels) inrichten en je bent verantwoordelijk voor het onderhouden van de LEMUN socials. Verder houd je de notulen bij van de vergaderingen, stel je de agenda op in samenwerking met de Secretary-General, de MUN Directors en de rest van het bestuur en hou je bij wie waar voor verantwoordelijk is. Je leert goed helder te notuleren, je krijgt goed zicht op hoe een organisatie werkt en goed samen te werken.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Start typing and press Enter to search